Mijn visie is om voor een persoonlijke en veilige leeromgeving te zorgen waarin leerlingen meer zelfvertrouwen krijgen door aandacht te besteden aan hun talenten. Op een creatieve manier wil ik leerlingen gaan begeleiden en ze leren leren en laten inzien dat goed plannen ook kan helpen in hun quest zodat ze succes ervaren in hun eigen kunnen. Ik geloof dat studenten/leerlingen van zichzelf al nieuwsgierig zijn. Het is aan ons om ze nieuwsgierig te houden want nieuwsgierigheid houd ze gefocust. Het is aan ons om ze te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen.

Mijn missie is een kind te laten leren vanuit zijn beleving, precies zoals het kind het ziet. Alleen zo kan ik een kind het plezier van leren laten ontdekken. 

 

Ieder kind heeft een eigen leerstijl. Het is aan mij en aan u als ouder  te ontdekken welke stijl dat is. Een collectieve - vaak geforceerde leerstijl- kan averechts werken en een kind het plezier van leren ontnemen, of zelfs het doel geheel voorbij schieten.

Albert Einstein zei het al zo mooi: ”Everybody is a genius. But if you judge a fish by it’s ability to climb a tree it will live his whole life believing that it is stupid”. Vertaling_"Iedereen is een genie. Maar als je een vis beoordeelt op zijn vermogen om in een boom te klimmen, zal hij zijn hele leven geloven dat hij dom is”. 

Hij zei ook: "“kennis is beperkt maar verbeeldingskracht omringt de wereld". En ik ben het helemaal met hem eens.